Övrigt om lockar

Detta är bra för dina lockar!

2014-04-14 13:24 #0 av: Tilde

Det finns flera ämnen som är bra för lockigt hår. Det kan vara sånt som ger extra fukt och näring, samt sånt som hjälper mot frizz och liknande. Här kan du läsa om några av dem!

E-vitamin

E-vitamin är inte bara nödvändigt för ett bra hjärta eller bra hud, utan det är minst lika viktigt för att hålla håret fint och hälsosamt. Det har bland annat blivit bevisat att E-vitamin hjälper håret att växa snabbare, samt motverkar håravfall. Håret ska efter bara några veckors intag/användning bli synligt glansigare och hälsosammare.

Du kan både få i dig mer E-vitamin genom maten (rapsolja är exempelvis en bra näringskälla), men det finns även vitaminpiller du kan köpa. Ett annat sätt är att applicera e-vitamin i form av olja direkt på håret eller hårbotten. 

D-vitamin

D-vitamin är känt för att stärka skelett och hjälpa mot exempelvis depression eller förkylning. Det har även blivit bevisat att främja hårväxt. 

Det finns inte många matkällor som naturligt innehåller mycket D-vitamin. Du kan få i dig denna typ av vitamin från solen, men eftersom solen också ger ifrån sig skadliga strålar är det säkraste och enklaste sättet vitamintillskott. 

Ägg

Ägg innehåller både B-vitamin och protein, vilka båda gör under för håret och är viktigt för hårets tillväxt. Protein ska hjälpa cellväxt, vilket därmed hjälper hårsäcken. 

Gillar du inte ägg finns det B-vitamintillskott du kan äta. Här kan du läsa om de olika B-vitaminerna och vad de hjälper till med.

Omega 3

Omega 3-fetter är viktiga för kroppens alla delar och organ; hjärnan, hjärtat, skelett och inte minst ditt hår. Det hjälper torrt hår, torr hårbotten, håravfall och förbättrar blodcirkulationen så hårsäckarna får mer näring. 

Du hittar omega 3 naturligt i feta fiskar så som lax. Det finns även fiskolja att köpa, med mer koncentrerad omega 3-halt (även bra om du inte gillar fisk eller inte äter det ofta). Till sist finns det många hårprodukter som inkluderar omega 3 som ingrediens.  

♥ Tilde

Anmäl
2014-05-17 12:53 #1 av: [MARWAKE]

Omega 3 finns även i ekologisk mjölk :)

Anmäl
2014-05-17 18:43 #2 av: Tilde

#1 Det finns säkert i många saker, men just fiskolja/fisk är ju där den är mest koncentrerad. Skrattar

♥ Tilde

Anmäl
2014-05-23 20:23 #3 av: Zolunia

Omega 3 köper jag billigt på Lidl, hur bra den är ju mycket svårt att säga... 

Tack för inlägget!Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.