2017-11-04 15:49 #0 av: Tilde

I entidigare artikel har du kunnat läsa om de olika hårtyperna, 2a-4c som vågor och lockar är indelade i och nu tänkte jag berätta varför det är viktigt att veta vilken typ av vågor eller lockar du har för att få snyggast möjligt hår.

Anledningen till varför du bör veta vilken typ av lockar du har är för att olika lockar kräver olika produkter och styling. Någon med 3c-4c kommer förmodligen att kamma igenom sina produkter i håret medan många med tidigare hårtyper förmodligen undviker det för att behålla formen på sina tjockare lockar. Det kan också handla om scrunching eller att man istället vill dra ut lockar som drar ihop sig när de torkar. 

Sedan skiljer sig självklart produkterna också. Någon med vågigt hår fram till 3a-3b behöver andra slags produkter än de med mindre korkskruvar. Olika återfuktande förmågor och olika styrka för lockarna att hålla formen är några av egenskaperna som skiljer sig åt i produkterna beroende på vad hårtypen behöver. 

Sist men inte minst kommer man förmodligen att behöva olika frisyrer beroende på typen av vågor och lockar för att få fram det allra bästa för hårtypen. Det allra bästa är såklart att hitta en salong där frisörerna kan lockigt hår. Lockigt hår bör för övrigt alltid klippas torrt så som håret vill ligga. Klipper man håret platt eller blött ser det ju helt annorlunda ut när håret sedan är lockigt.