2017-11-07 09:52 #0 av: Tilde

Som namnet antyder används en afrokam ofta av folk med afro för att ge volym vid hårbotten. Vad alla inte vet är att den fungerar minst lika bra för alla 3-hårtyper och kanske även för 2c-hår.

En afrokam, eller hair pick som det också kallas för på engelska, är en smal kam med väldigt långa tänder. Denna sätter man in i håret, vickar lite på och kammar sedan upp rötterna lite grann för att skapa volym - nästan som att tupera håret fast med mycket snyggare resultat. De finns i olika material så som plast, metall och trä och finns att köpa för väldigt olika priser.

Att använda en afrokam hjälper alltså dig som vill ha volym i håret utan att skapa onödigt frizz. En afrokam i metall används fördelaktigt av folk med typ 4-hår, alltså mer afro-textur. Plastkammar är bättre för lösare lockar men passar för annan textur också. Den är inte heller lika slitsam för ditt hår och din hårbotten som de vassare metallpiggarna är.

Afrokammar är alltså inte bara för afrohår. Jag har i skrivande stund beställt en billig afrokam i plast som jag väntar på. Jag uppdaterar er med före och efter-bilder på mitt hår så snart jag får hem den!

Min fråga till dig är, har du en afrokam?