2017-11-07 13:48 #0 av: Tilde

Hår och framför allt lockigt hår behöver extra fukt genom en hårmask ungefär en gång i veckan. Följer du verkligen denna lockiga regel?

Vi har naturliga oljor i hårbotten som sakta tar sig ner längs hårstråna och återfuktar dem. Eftersom lockigt och vågigt hår har en annan struktur än rakt hår tar det länge tid och är också svårare för oljorna att ta sig till topparna. Av denna anledning är det extra viktigt för oss lockiga människor att använda oss av hårmasker.

De flesta med lockigt hår följer balsammetoden eller andra no-poo-metoder och detta är jättebra för håret som då inte blir uttorkat av sulfater och andra ämnen. Vi behöver dock ändå hjälpa håret lite extra med hårmasker som såklart också är silikon och parabenfria. Det finns många hårmasker och inpackningar att köpa som är godkända för no-poo och man kan också göra en egen med exempelvis banan, avokado och kokosolja. Det räcker gott och väl att använda endast kokosolja eller olivolja (samt andra återfuktande oljor) som inpackning också.

Vad man än beslutar sig för att använda bör denna gärna sitta i håret i 15-60 minuter och vill man kan man till och med sova i sin hårmask eller olja - men se då till att skydda kudden mot håret! Skölj sedan ut din hårmask och styla håret som vanligt (använder man olja kan man behöva gnugga hårbotten lite extra med exempelvis balsam eller ett skonsamt sulfatfritt för att undvika fett hår). Detta hjälper att återfukta håret och hålla det friskt och är ett måste för fina definierade lockar. Lycka till!