Styling och knep

Ditt bästa knep för snygga lockar

2014-04-11 10:32 #0 av: Tilde

Visst har vi fina lockar naturligt, men ibland vill man hjälpa dem på traven genom att använda produkter, tekniker och annat smått och gott. Hur gör du för att få extra snygga lockar?

Själv brukar jag ibland linda en hårslinga i taget runt fingret medan håret fortfarande är blött, för att uppmuntra korkskruvar. Jag har några korkskruvar naturligt, men tycker det är fint när de sitter på flera ställen. Glad

♥ Tilde

Anmäl
2014-04-14 12:28 #1 av: Amandla

Jag tvättar någon dag innan, eller ännu hellre två dagar i förväg. Sen duschar jag håret med vatten i en sprayflaska, och tar i linfrögelé (koka upp 2 msk linfrö med 1 dl vatten, låt småkoka några minuter tills det märks att det tjocknar, sila av fröna och låt svalna. Går att förvara i kyl ca 4-5 dagar), och lindar en lock åt gången runt fingrarna för att förtydliga korkskruvarna. Låter det sedan självtorka eller ibland föna med diffuser.

Jag har kört balsammetoden i flera år och lockarna har blivit mycket snyggare Gladså där är mycket vunnet.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-04-14 12:34 #2 av: Tilde

Oj vad intressant! Fungerar den gelén så bra? Skrattar Känns som något man borde prova.

Mina lockar blir bara fulare och fulare för varje dag som går efter tvätt, såvida jag inte sover i ananasfrisyren eller liknande. Fungerar inte alltid att bara blöta det, för lockarna är ändå avsmalnade... Funderar Dumma hår!

♥ Tilde

Anmäl
2014-04-14 12:37 #3 av: Amandla

Den passar mitt hår SkämtarMitt hår gillar inte tunga och klibbiga geléer, det blir fett och livlöst. Linfrögelén är ju fettfri och när håret väl torkat så kramar jag lockarna försiktigt och då känns det inte överhuvudtaget att jag haft något i håret. Innan dess är lockarna rätt hårda av gelén.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-04-14 12:41 #4 av: Tilde

#3 Det låter ju smart! Glad Tack för tipset!

♥ Tilde

Anmäl
2014-04-17 15:59 #5 av: stinabest

Jag hatar mina fula smålockar jag har i håret. Så efter jag duschat flätar jag det alltid och sover med det under natten. Sen på morgonen tar jag ut flätan och BAM så blir lockarna färre och håret lättare att platta :)

Det är en pina ibland att ha lockigt hår. Funderar på att sluta platta håret och i stället satsa på att få fina lockar istället, för vill inte att mitt hår ska slitas mer. :/

Anmäl
2014-04-17 17:26 #6 av: Tilde

#5 Plattar du alltid håret? Jag önskar jag hade fler små lockar, de flesta av mina är ganska stora såvida jag inte kammar det när det är blött så håret "delar sig" mer. Funderar

Det borde du! Lockigt hår är det finaste som finns tycker jag - men det är också extra känsligt och torrt! Så man måste ta hand om det väl :)

♥ Tilde

Anmäl
2014-04-17 18:33 #7 av: stinabest

#6

Ja, det är typ ett måste för min del. Det är mitt babyhår som smålockar sig vilket ser hemskt ut! Annars har jag mest lockar i innehåret och halvlockar "utanpå" så håret står typ rätt ut. Ser väldigt knasigt ut Gapskrattar

Anmäl
2014-04-21 22:53 #8 av: Navai

Jag har torrt och livlöst hår med korkskruvar. Jag älskar korkskruvar men inte mina! Mitt hår är ganska tunt vilket gör att när mitt hår självtorkar så rinner vattnet efter huvudet och sen ner och blir lockar, vilket gör att det är platt runt huvudet och lockigt längst ned. :(

Jag har inget bra tips till att få "tydligare" lockar än att kamma ut håret med balsam och låta det självtorka. 

Anmäl
2014-04-22 12:30 #9 av: Tilde

#8 Om du fönar med diffuser underifrån eller med huvudet lutat fram borde det hjälpa lite mot det platta närmast hårbotten? :)

♥ Tilde

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.