Generellt om lockar

Ni med tjockt och långt hår!

2014-07-09 18:32 #0 av: Bananbullar

Hej, jag har långt och väldigt tjockt hår. Varje person som tar i mitt hår påpekar detta och inte minst varje gång jag tar mig till frisören. På sommaren blir det väldigt varmt och därför har jag det mest uppsatt.

I grunden har jag lockigt hår. Så fort det blir kortare lockar sig håret. Men nu när jag har långt hår så blir det för tungt för att orka locka sig ordentligt. Resultatet blir mer vågigt hår och dagarna efter tvätt, mer eller mindre rakt. 

Finns det något tips ni har som man kan göra för att få lockar fastän det är såhär? Eller är det helt enkelt så att jag måste välja mellan långt eller lockigt hår?
Använder mig av BM, men brukar inte använda så mycket styling egentligen. Mest för att jag inte alls blir nöjd med resultatet. Men hittar jag något som fungerar med mina saknade lockar så skulle jag börja igen.

Dessutom, finns det några bra uppsättningar att göra och som passar långt och väldigt tungt hår? Just nu växlar jag mest mellan fläta, tofs och en bulle. Men skulle vilja göra lite annat också. 

Anmäl
2014-07-09 18:43 #1 av: VildaVittra

Ett sätt att få det att locka sig mer är att ha det uppklippt. 

På youtube hittar man massor av videos, du kanske ska testa att söka där på "asian bun". 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-07-09 18:47 #2 av: Bananbullar

#1 Jag har haft uppklippt i flera år. Men för något år sen sa jag stopp och började spara ut det uppklippta. Trivs mycket bättre med håret som jämnlångt. Annars lockade sig bara överhåret medan resten var jätte rakt. 

Får söka på youtube.

Anmäl
2014-07-10 02:34 #3 av: Wilmarabbit

Jag har få stora lockar i mitt långa och tjocka hår, Vill jag ha mer brukar jag använda Proffs Hairmousse i topparna och vips kryllar det av lockar

Anmäl
2014-07-13 16:05 #4 av: Tilde

Jessicurl har superbra produkter för alla typer av hår och lockar! https://www.jessicurl.com/ Tyvärr finns de inte överallt, utan endast några produkter finns att hitta i Norden. Annars kan man hitta dem på Amazon eller eBay  :)

♥ Tilde

Anmäl
2014-07-13 18:13 #5 av: [Pandette]1

Jag fick mer lockar efter det tunnades ut. Innan var det väldigt för tjockt.

Anmäl
2015-07-31 12:14 #6 av: Elliiez

testa att ploppa håret efter dusch så kanske lockarna ger med sig :)

Anmäl
2015-12-04 12:01 #7 av: Adirfen

#0 Två inbakade (elr utbakade) flätor är en favorit hos mig. :)

Anmäl
2015-12-19 10:12 #8 av: BaltizSimbaLukas

Jag gillar "halvuppsättningar", dvs en bulle/tofs/fläta/annat av bara det yttersta håret, då brukar det också se lockigare ut.

Anmäl
2015-12-24 19:15 #9 av: nathalieand

mitt hår är jättetjockt o går ner till rumpan men jag har har märkt att de heelt beror på vilket schampo o balsam man använder och hur man torkar håret, om du vill ha de lockigt ska du inte använda alltför dyra vårdande produkter,mer använda typ head and shoulders och torka i handduken, om du fönar eller låter de självtorka så blir de (iallafall mitt) lite mer platt :)

Anmäl
2016-01-01 10:42 #10 av: Tilde

Har precis kommit hem från att besöka min familj uppe i Västerås och oj vad jag märkte skillnad på mitt hår! Vattnet här i Danmark är väldigt kalkigt och mitt hår känns lite torrt och jag får inte alls lika snygga lockar som i mina tonår. Märkte att jag fick extremt mjukt och snyggt hår, fina lockar osv. i Västerås där vattnet inte alls är lika hårt (och lockarna höll i sig mycket längre)! Så jag tror det kan vara något att tänka på också. Får idé Min svärmor har ett filter som filtrerar bort kalk i deras duschvatten och jag önskar jag kunde skaffa det också! Det påverkar faktiskt mycket, i alla fall på mitt hår.

♥ Tilde

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.