Styling och knep

Locka utan värme, tips?

2015-01-27 20:02 #0 av: Ellys

Jag har ju redan lockigt hår, men ibland vill jag liksom locka till det lite extra (har mera åt det "vågiga" hållet). Har testat flera gånger att att sova i fläta, men när jag vaknar och tar ur den blir mitt hår krulligt och ser frissigt ut. Skulle vilja ha lite tips på hur man lockar håret utan värme  Glad(Plattar just nu alltid håret men det känns ju inte så hållbart) 

Anmäl
2015-01-27 20:21 #1 av: Outlawly

Något sånthär kanske? :)
https://m.youtube.com/watch?v=PBik0XlFZKE

Anmäl
2015-01-27 20:38 #2 av: densomundrar

Finns massor av alternativ som inte innefattar värme. Pincurls i vått hår är helt värmefritt och lätt att göra, men det tar tid och det krävs lite övning innan man fått en bra teknik.
Ragcurl är en liknande metod som görs i vått hår, denna metod är enklare och man behöver inte ha sådan bra teknik men den behöver lika lång tid på sig att torka som pincurls tyvärr.

Anmäl
2015-01-27 20:47 #3 av: densomundrar

Och med vått hår kan jag tillägga att jag menar fuktigt, säger vått då det kallas för wet set. Lite skadad efter alla engelska iinstruktionsvideos, hehe

Anmäl
2015-01-27 21:23 #4 av: Ellys

Jag fortsatte att leta och hittade en tutorial. Svårt att förklara men man liksom "flätade med två slingor" och sedan tvinnade lite längre ner och satte ihop som en "knut" (görs på båda sidor). vill ni se resultatet? (Imorgon)

Anmäl
2015-01-27 23:11 #5 av: Tilde

Jag brukar linda håret i strumpor, 2-4 stycken och knyta strumporna så nära hårbotten som möjligt. Alltså dela upp håret i 2-4 delar och varje del lindas runtom en strumpa in mot hårbotten. Sover med dessa i fuktigt hår och när man vaknar på morgonen och tar av strumporna har man fina stora lockar! Glad

Sen brukar jag också rulla små hårslingor runtom två eller tre fingrar och sedan pinna fast dem mot hårbotten med hårnålar. Även denna sover man i och får sedan riktigt lockigt (korkskruvar) hår till nästa dag! 

"Brukar" = jag har gjort det några gånger, haha

♥ Tilde

Anmäl
2015-01-28 06:35 #6 av: densomundrar

#4 ja, gärna. Det låter intressant :-)

#5 även kallat ragcurl och pincurls :-)

Anmäl
2015-01-28 09:59 #7 av: Tilde

#6 Hehe jaha, ingen koll på namnen Skrattar Men nu blev begreppen i alla fall förklarade då, haha

♥ Tilde

Anmäl
2015-01-28 10:18 #8 av: densomundrar

#7 man lär sig alltid något nytt :-) jag är tyvärr lite för skadad av engelska instruktionsvideos :-P

Använder knappt ordet hårnål längre, säger oftast Bobby pin då det är det första ordet som dyker upp när jag pratar om det, då det används flitigt i dessa videos :-P

Anmäl
2015-01-28 11:11 #9 av: Tilde

#8 Hehe ja jag kollar inte så ofta på hårtutorials själv... Lipar Men skadad av engelska är jag också då sambon pratar det så sjukt mycket (han växte upp med engelska). xD Dock diskuterar vi inte så ofta hårnålar eller lockar ihop, haha

♥ Tilde

Anmäl
2015-02-20 21:02 #10 av: Bowdownbitches

Jag använder något som kallas "Flexible rods". Det är som en skumgummi "pinne" (inte direkt men jag kom inte på något bättre ord för det ahah) med ståltråd i den som man tvinnar sitt hår runt. Jag sover alltid med dom efter jag duschat och när jag tar ut det på morgonen så ser det ut som dock-lockar men efter att man kammat ut det ser det ut som riktiga hollywood lockar! 

Jag får alltid komplimanger för mitt hår, flexible rods har verkligen räddat mitt hår för att jag brukade också platta mitt hår hela tiden innan men det blev så slitet och såg hemskt ut. Jag köper mina i en affär som endast är för frisörer (jag är frisör student) men jag är säker på att man kan beställa det från internet om man bara söker. De kan vara ganska obekväma att sova i till en början men man vänjer sig! Ska försöka bifoga en bild på dom! :)

Anmäl
2015-05-24 09:35 #11 av: InkaAthilea

locka håret med hårband...en av mina favvoriter. 

Om  man redan har lockigt hår, blir håret jättelockigt med denna metod! :) Ett tips är att göra det när man precis tvättat håret och det är blött....  och sen sova med hårbandet på. När du vaknar och tar bort hårbandet är håret jättelockigt och fluffigt. :) - iallafall på mitt hår! :)

https://www.youtube.com/watch?v=HfECyyZZ3D0

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.